Nieuwe Antwerpse topclub in de maak?

Antwerpse topmensen uit de media- en zakenwereld werken in samenspraak met de stad en burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan een nieuwe Antwerpse eersteklasseploeg. Dat meldt de regionale televisiezender ATV maandag, op basis van "informatie uit goede bron". De stad Antwerpen bevestigt noch ontkent het verhaal.

Beerschot zou niet in het project betrokken worden, omdat de club mogelijk dinsdag failliet verklaard wordt. Ook tweedeklasser FC Antwerp maakt geen deel uit van het project, omdat ook daar de financiële putten te diep zijn.

Om onmiddellijk in eerste klasse te kunnen aantreden, moet de groep het stamnummer van een bestaande eersteklasser overnemen. In de eerste plaats zou er dan gekeken worden naar het nabijgelegen Waasland-Beveren, maar ook Oostende zou een optie zijn. Omdat de stad Antwerpen intussen de concessie van Beerschot op het Kiel ingetrokken heeft, zou de nieuwe ploeg volgend seizoen al in het olympisch stadion kunnen spelen.

Beerschot eindigde afgelopen seizoen op de laatste plaats in de Pro League en degradeerde daardoor sowieso naar tweede klasse. De club kreeg bovendien geen licentie en zakte daardoor verplicht naar derde. Vorige week maakte Beerschot bekend in vereffening te gaan. Dinsdag beslist de rechtbank van koophandel van Antwerpen of de club alsnog failliet verklaard wordt. Dat zou meteen het definitieve einde van het huidige Beerschot betekenen.