Zulte wint van Club Brugge: 5-2

Zulte Waregem heeft na de heen- nu ook de terugwedstrijd gewonnen tegen Club Brugge. Essevee won vanavond met een ruime 5-2 en wordt zo opnieuw tweede in de stand.

Club Brugge begint wat afwachtend aan de wedstrijd. En na elf minuten moet Club al met een man minder verder. Duarte geeft Naessens een duw en de scheidsrechter is onverbiddelijk: strafschop en rode kaart. Thorgan Hazard trapt de 1-0 binnen.

Club herleeft even, maar het is van korte duur. Na 35 minuten spelen glipt Leye door de buitenspelval. Hij tikt de voorzet van Hazard binnen, 2-0.

Na de rust kan Club aansluiten. Donk legt de 2-1 binnen na een voorzet van Lestienne. Maar lang kan Club Brugge niet genieten van het doelpunt. Na 57 minuten scoort De Fauw via het been van Donk: 3-1.

Vijf minuten later is het opnieuw raak voor Zulte. Leye maakt er 4-1 van, Club lijkt uitgeteld. Maar de Bruggelingen laten de moed niet zakken.

Na 77 minuten maakt Donk z’n tweede van de avond: Club komt terug tot 4-2.

Drie minuten voor tijd verlengd Almeback een voorzet in eigen doel: 5-2 is meteen de eindstand. Zulte Waregem en Anderlecht maken zondag in een onderling duel uit wie kampioen wordt.