Anderlecht wint, nog geen kampioen

Anderlecht heeft een nieuwe stap richting titel gezet: het won met 2-4 op het veld van Lokeren en lijkt helemaal klaar om zondag kampioen te worden.

Anderlecht begint het scherpste aan de match. Na 26 minuten verlengt Wasilewski een vrije trap, Sacha Kljestan staat vrij en kan de 0-1 binnenkoppen.

Nog geen 10 minuten later krijgt Lokeren de kans om gelijk te maken. Deschacht trekt Mokulu neer en de scheidsrechter fluit een strafschop. Maar Proto toont waarom hij deze week de titel ‘Doelman van het Jaar’ kreeg: hij pakt de penalty van Maric.

Kort voor de rust kan Anderlecht de score verdubbelen. Matias Suarez tikt de 0-2 binnen.

Anderlecht komt ook het beste uit de kleedkamer. Na amper drie minuten in de tweede helft is het opnieuw raak. Na een mooie combinatie maakt Suarez z’n tweede van de avond: 0-3.

De wedstrijd lijkt dan stil te vallen, maar in minuut 76 dikt Anderlecht de score aan. Demy de Zeeuw maakt er 0-4 van.

Het lijkt een complete afstraffing te worden, maar na 80 minuten kan Lokeren de eer redden. Harbaoul raakt een hoekschop half en via Nuytinck verdwijnt de bal in het doel van Proto: 1-4. En Lokeren geeft niet op. Drie minuten voor tijd tikt Taravel een vrije schop binnen. 2-4 is ook de eindstand.