Beckham stopt met voetballen

David Beckham stopt op het einde van het seizoen met voetballen. Dat heeft de Engelse voetbalbond gemeld. Beckham is 38 en speelt sinds januari bij Paris Saint Germain. Afgelopen weekend werd hij met die club nog kampioen. PSG deed Beckham nog een voorstel tot contractverlenging maar daar ging de Brit niet op in.

Beckham speelde het grootste deel van zijn carrière bij Manchester United, waar hij ook zijn grootste successen behaalde. In het seizoen 1998-1999 haalde hij met Man Utd de zogenaamde treble: het kampioenschap in de Engelse Premier League, de beker en de Champions League. Hij was ook jarenlang kapitein bij de Engelse nationale ploeg. In 2003 stapte Beckham over naar Real Madrid, waar hij deel uitmaakte van het sterrenteam ‘Los Galacticos’ met onder meer Zinedine Zidane en Ronaldo. Tussen 2008 en 2012 speelde hij afwisselend voor AC Milan in Italië en LA Galaxy in de Verenigde Staten, maar hij was toen al lang niet meer de topvoetballer van bij Manchester United. Eind december tekende hij dan nog voor een half jaar bij PSG in Frankrijk.

Meer dan alleen de voetballer was David Beckham ook bekend als societyfiguur en mode-icoon. Hij was ook het gezicht in heel wat reclamecampagnes. In 1999 trouwde hij met Victoria Adams, één van de Spice Girls. ‘Posh & Becks’, zoals de twee ook wel genoemd werden, groeiden uit tot één van de beroemdste showbizzkoppels ter wereld. Samen hebben ze vier kinderen: zonen Brooklyn, Romeo en Cruz en dochter Harper Seven.