Chelsea wint Europa League in 93e minuut

Chelsea heeft de finale van de Europa League gewonnen. Het versloeg Benfica Lissabon met 1-2. Het beslissende doelpunt viel pas in de 93ste minuut. Chelsea is meteen de eerste ploeg die de Champions League en de Europa League wint in twee opeenvolgende seizoenen.

Rode Duivel Eden Hazard moest geblesseerd toekijken hoe z’n team in het begin gedomineerd werd door Benfica. Toch creëerden de Portugezen zelden echte kansen. Vlak voor de pauze schoot Lampard de enige kans van Chelsea op doelman Artur.

Na vijf minuten in de tweede helft werd een doelpunt van Cardozo afgekeurd voor buitenspel. Tien minuten later was het dan raak voor Chelsea: Torres tikte de 0-1 binnen. Benfica was echter niet aangeslagen en kon acht minuten later al gelijkmaken: na handspel van Azpilicueta floot de scheidsrechter een strafschop. Cardozo stuurde doelman Cech naar de verkeerde hoek.

Chelsea en Benfica leken op weg naar verlengingen. Tot Ivanovic in de 93ste minuut met een harde kopbal de 1-2 eindstand vastlegde. Na de Champions League vorig jaar, wint Chelsea nu dus de Europa League.