Froome kopman in Ronde van Frankrijk

Niet de winnaar van vorig jaar Bradley Wiggins, maar wel Chris Froome is de kopman van Team Sky in de Ronde van Frankrijk. Dat zegt teamdirecteur David Brailsford na maanden van speculatie. “Zoals altijd is de teamselectie een beslissing van het bestuur en gebaseerd op bewijzen. Het is belangrijk dat ons doel duidelijk is en daarom gaan we naar de Tour met één leider’.

Vorig jaar won Wiggins de Ronde, nadat het management van Sky duidelijk had gemaakt dat hij de enige leider was en niet Froome. Froome toonde zijn frustratie, toen bleek dat hij op sommige momenten beter was dan Wiggins. Het kwam ook tot een openlijke ruzie op Twitter tussen de vrouwen van de twee wielrenners. Froome eindigde uiteindelijk op de tweede plaats.

Wiggins is nu de kopman van Sky in de Giro. Vorige week zorgde hij nog voor meer speculaties door te zeggen dat hij overwoog om voor de dubbel te gaan: kopman zijn in de Giro én in de Ronde van Frankrijk. Maar het bestuur heeft nu dus voor Froome gekozen, die kende al een sterke seizoensstart. Hij won onder meer de Ronde van Oman en de Ronde van Romandië.

De Ronde van Frankrijk start op 29 juni in Corsica.