Anderlecht wint de topper van Standard

Anderlecht heeft de leiding weer overgenomen van Zulte Waregem, na een 2-0-overwinning tegen Standard. In een topper die weinig om het lijf had, scoorde Gillet twee keer, waarvan een op penalty. Standard is voorlopig vierde.
Anderlecht nam de wedstrijd van bij het begin in handen. Dat leverde veel balbezit op, maar veel kansen kwamen er niet. Na vijf minuten werd Jovanovic goed vrijgespeeld in de zestien, Opare smeet zich nog net in de baan van het schot.
Voor het overige werd de verdediging van de Rouches weinig in verlegenheid gebracht. Suarez leek na een goede twintig minuten alleen op doel af te kunnen, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel. Een randgeval, maken de herhalingen duidelijk. Een keer werd het heet voor de kooi van Kawashima: Biglia krulde een vrije trap op het hoofd van Kljestan, die kopte onbegrijpelijk naast.
Standard zelf maakte ook weinig klaar: verder dan wat afgeblokte schoten en voorzetten die net niet aankwamen, kwamen de troepen van Mircea Rednic niet. Een brilscore was de logische tussenstand.
De tweede helft begon zoals de eerste met Anderlecht die het meeste drang naar voor toonde, maar weinig kansen kon afdwingen. Uiteindelijk bracht een stilstaande fase het doelpunt waar Anderlecht aansprak op kon maken. Een vrije trap van Biglia werd binnengekopt door Gillet.
Standard kon geen vuist maken en tien minuten later besliste Gillet de wedstrijd met een penaltydoelpunt. Standardverdediger Arslanagic liet zich eerst in de wind zetten door Mbokani en trok dan eventjes aan diens truitje. De Congolees ging slim neer, Gillet faalde dit keer niet vanop de stip.
Daarna verzuimde Anderlecht het om Standard volledig dood te knijpen, de laatste pass bleef te vaak steken. Suarez knalde wel nog enig mooi op de lat. Standard kon ook niet meer tegenprikken.