Beerschot AC kiest voor derde klasse

Voetbalclub Beerschot AC aanvaardt de degradatie naar derde klasse. De club trekt niet naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat was de laatste reddingsboei die de club had om een licentie te krijgen, nadat die  eerder geweigerd werd door de KBVB. In een mededeling zegt de club "de mogelijkheden van een doorstart in derde klasse te onderzoeken".

"Niettegenstaande alle inspanningen van de heer Patrick Vanoppen en veelvuldige onderhandelingen namens de NV K. Beerschot AC, is het thans niet mogelijk gebleken voldoende geldmiddelen en garanties te genereren met het oog op een succesvolle verdediging voor het BAS", klinkt het nog.

De club wil dus naar derde klasse, maar aangezien er geen financiële middelen meer zijn, wordt een vereffening niet uitgesloten. In het geval van een faillissement wordt de club verbannen naar vierde klasse of zelfs vierde provinciale.

De licentieproblemen van Beerschot hebben alles te maken met de financiële situatie van de club. Die is op zijn zachtst gezegd abominabel. Daardoor werd de licentie voor volgend seizoen geweigerd. Ook in beroep kreeg Beerschot geen licentie.

De Antwerpse club kende een echt rampjaar. Op sportief vlak wou het maar niet lukken, met een vijftiende plaats in het klassement als gevolg. In play-off 3 werden “de ratten” geklopt door Cercle Brugge, wat neerkwam op degradatie naar tweede. Maar door de licentieproblemen is ook dat te hoog gegrepen.