White Star Woluwe krijgt geen licentie

Tweedeklasser White Star Woluwe krijgt ook in beroep geen licentie voor volgend seizoen en degradeert naar derde klasse. Nochtans had de club een overnemer gevonden, maar dat mocht niet meer baten.

De Brusselse club had al een tijdje financiële problemen en de KBVB had daarom de licentieaanvraag geweigerd. Daar tekende de club beroep tegen aan. Woensdag moest White Star hun zaak komen verdedigen voor de Licentiecommissie Hoger Beroep.

Daar konden ze met goed nieuws aan beginnen: met Gulf Dynamic Challenges was er een overnemer gevonden uit Dubai. Die kon genoeg geld op tafel leggen om alle achterstallige betalingen in orde te krijgen.

Toch heeft dat niet geholpen, de Licentiecommissie verwierp ook in beroep de aanvraag. De club kan er wel nog voor kiezen om naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) te trekken.

In Sint-Truiden zal het nieuws met gejuich ontvangen zijn: zij profiteren waarschijnlijk van de situatie. Als WS Woluwe ook bij het BAS een njet krijgt, neemt STVV namelijk de plaats in van White Star in de eindronde.