Bayern verplettert Barcelona met 4-0

Een ijzersterk Bayern München heeft in eigen huis een uitstekende zaak gedaan in de Champions League. Bayern haalde het in de heenwedstrijd van de halve finales met 4-0 van FC Barcelona en staat zo met anderhalf been in de finale. Bekijk hierboven de doelpunten van Thomas Müller, Mario Gomez en Arjen Robben.

Bayern, met Rode Duivel Daniel van Buyten een volledige wedstrijd op de bank, klom na 25 minuten op voorsprong via Müller, die van dichtbij de openingstreffer voorbij doelman Valdes binnentrapte.

Vier minuten na rust trapte Gomez op assist van Müller van dichtbij binnen. In de 73e minuut scoorde Arjen Robben na een individuele actie. In de 82e minuut scoorde Müller zijn tweede van de avond.

Barcelona zorgde amper voor gevaar. Sterspeler Lionel Messi, die pas enkele uren voor de aftrap groen licht had gekregen na zijn hamstringblessure, speelde een erg zwakke partij.

Woensdag wordt met Borussia Dortmund-Real Madrid de heenmatch van de tweede halve finale gespeeld. De terugwedstrijden zijn voor dinsdag 30 april (Barcelona-Bayern) en woensdag 1 mei (Real-Dortmund). De finale wordt op zaterdag 25 mei in Wembley gespeeld.