België degradeert in Fed Cup

Het Belgische Fed Cup-team speelt in 2014 in de Euro-Afrikaanse zone. De degradatie komt er na de nederlaag van Alison Van Uytvanck in de play-offs van Wereldgroep II. De Belgen liepen zo een onoverbrugbare 1-3 achterstand op. België degradeert daardoor voor het eerst in achttien jaar naar een continentale zone, Polen mag naar Wereldgroep II.

De 19-jarige Van Uytvanck kwam er in de eerste set van haar tweede enkelpartij in Koksijde niet aan te pas tegen de jongere zus van Agnieszka Radwanska (WTA 4). De Grimbergse moest de eerste set met 1-6 aan de Poolse laten. Daarna speelde ze een betere tweede set. Daarin kwam ze 2-5 achter, vocht ze terug tot 4-5, maar moest ze uiteindelijk toch het onderspit delven (4-6).

Eerder op de dag verloor Kirsten Flipkens in drie sets van Agnieszka Radwanska (4-6, 6-1, 6-2). Het afsluitende dubbelspel van later op de dag is enkel nog voor de statistieken.

In de eerste groep van de Euro-Afrikaanse zone streden dit jaar zestien landen in een minitoernooi om twee tickets voor de play-offs van Wereldgroep II. Polen en Groot-Brittannië toonden zich het sterkst en mochten naar de barrages. Op 10 juli wordt geloot voor de editie van 2014.