Bruyneel spreekt voor het eerst

Johan Bruyneel, de voormalige ploegleider van Lance Armstrong, heeft voor het eerst sinds de bekentenissen van Armstrong van zich laten horen. “Er is veel gebeurd sinds de vorige bijdrage aan mijn blog”, schrijft Bruyneel. “Het meeste daarvan is bekend.” Zelf heeft Bruyneel nog geen publiekelijke verklaringen of bekentenissen afgelegd over de dopingaffaire en ook nu blijft hij op de oppervlakte. “Er zal een moment en een plaats komen waarop ik mijn gedachten en inzichten over het onderwerp zal geven, maar door een aantal lopende procedures is dat moment nu nog niet.”

Bruyneel kwam samen met Armstrong onder vuur te liggen toen het dopingschandaal rond de Amerikaanse renner en zijn wielerploegen uitbrak, vorige zomer. Tijdens zijn bekentenissen bij Oprah, in januari, noemde Armstrong de naam van Bruyneel niet. Toch beseft ook Bruyneel dat de dopingaffaire rond Armstrong het wielrennen heeft veranderd.

“Ondanks alle controverse de voorbije maanden, heeft de sport gezegevierd. Ik twijfel er niet aan dat er een nieuw tijdperk is aangebroken in de wielersport. De focus ligt opnieuw waar die moet zijn, bij de renners.”

Lees de volledige bijdrage van Johan Bruyneel op zijn blog hier