Standard wint spektakelmatch

Standard heeft in play-off 1 met 3-4 gewonnen bij Zulte Waregem. Door het verlies liet Zulte Waregem opnieuw een kans liggen om de leidersplaats van Anderlecht over te nemen.

De Rouches waren na de vier op zes met vertrouwen aan de match begonnen, maar botsten er op een uitgekiend Zulte Waregem, dat al na vijf minuten op voorsprong kwam na een droge knal van
ex-Standard-spits Mbaye Leye. William Vainqueur scoorde in de 41e minuut met een schitterende knal de gelijkmaker, maar een owngoal van Jelle Van Damme zorgde voor een 2-1 ruststand.

Zulte Waregem was doorlopend de betere ploeg en leek de bezoekers definitief uit te tellen na een kopbal van Bruno Godeau. Standard kwam echter beter in de wedstrijd en doelpunten van Mpoku en Kanu brachten de Rouches opnieuw langszij. De thuisploeg was de pedalen volledig kwijt en tien minuten voor tijd scoorde de ingevallen Ezekiel vanuit buitenspelpositie de beslissende 3-4.

De Luikenaars springen dankzij de zege met 32 punten voorlopig over Club Brugge (30) en Racing Genk (32) naar de derde plaats. Zulte Waregem blijft tweede met 34 punten, eentje minder dan competitieleider Anderlecht.
Zaterdag staat met Racing Genk-Lokeren de tweede wedstrijd in play-off 1 op het programma. Zondag wordt de derde speeldag afgesloten met de topper tussen Anderlecht en Club Brugge.