Cercle speelt PO III "onder voorbehoud"

Cercle Brugge heeft raad gevraagd aan zijn advocaten over het vervolg van play off 3. Die worden namelijk overschaduwd door de geweigerde licentie voor Beerschot, de tegenstander van Cercle in die play off.

Beerschot AC krijgt voorlopig geen licentie voor eerste klasse voor volgend seizoen. Dat dreigt een bom te leggen onder de competitie en dus ook op de uitkomst van play off 3. Op aangeven van juridische raadgevers speelt Cercle de komende wedstrijden van play off 3 "onder voorbehoud".

De Vereniging wil nagaan of het een plaats in eerste kan afdwingen via de rechtbank of de voetbalbond. In het geval dat Beerschot play off 3 wint, dan speelt het de eindronde met drie tweedeklassers. Als Beerschot op dat moment definitief geen licentie krijgt, dan moet het sowieso naar tweede. In dat geval is Cercle, dat rechtstreeks zakt indien het play off 3 verliest, benadeeld en kan het eventueel via de rechtbank of de voetbalbond alsnog een plaats in eerste opeisen.

Maar het kan ook nog gekker: indien Beerschot de licentie misloopt, komt er misschien wel een competitie met zeventien ploegen in eerste. Dat zouden dan de huidige zestien clubs zijn, samen met de winnaar van de eindronde en promovendus Oostende.