Kompany wil 25.000 volgers BxBrussels

Vincent Kompany wil de grootste voetbalclub op Twitter. Zijn doel is om 25.000 volgers te bereiken met de Twitteraccount van zijn nieuwe eigen voetbalclub. Dat zou meer zijn dan bijvoorbeeld Anderlecht. Vanochtend maakte hij de naam van zijn nieuwe club bekend:' BX Brussels'. 

Kompany maakte twee weken geleden bekend dat hij zou investeren in FC Bleid, een club uit de Noordwijk van Brussel waar Kompany opgroeide en leerde voetballen. Meteen volgde een oproep om voorstellen te doen voor een nieuwe naam. Met succes, in twee weken tijd kwamen er 3.568 voorstellen binnen.

Heel veel inzendingen bevatten referenties naar het verleden van het voetbal in Brussel, met namen als RWDM, Racing White de Bruxelles en Daring de Bruxelles. Kompany wil op dat verleden voortbouwen, maar de bedoeling was om met zijn nieuwe club volledig van nul te beginnen, ook wat de naam betreft.

Dat het uiteindelijk BX is geworden, was een logische keuze: "We hebben gekozen voor de naam BX, refererend naar hoe de Brusselse jeugd ‘hun’ stad noemt. Bovendien beantwoordt BX perfect aan onze andere criteria: kort en krachtig, internationaal, eenvoudig en ‘to the point’."

En voor de mensen die BX als voorstel deden, volgt er nog een leuke verrassing. Zij krijgen een levenslang clubabonnement.