Rode Duivels ruziën om vrouw

De Rode Duivels kunnen het dan wel goed doen op het veld, ernaast loopt het soms mis. Nog voor ze met 0-2 gingen winnen bij Macedonië moest bondscoach Wilmots een vete tussen Courtois en De Bruyne oplossen. Reden? De ex-vriendin van Kevin De Bruyne die plots op bezoek ging bij Thibaut Courtois in Madrid. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad.

Courtois en De Bruyne zijn jeugdvrienden van bij hun tijd bij KRC Genk. Ze liggen nu beiden onder contract bij het Engelse Chelsea, maar zijn allebei uitgeleend. Courtois aan Atletico Madrid, De Bruyne aan Werder Bremen. “Nu waren er wat privéproblemen”, zegt Stefaan Van Loock, woordvoerder bij de Voetbalbond. “En bondscoach Wilmots wilde niet dat dat gevolgen had in de wedstrijd tegen Macedonië.”

De relatie tussen Kevin De Bruyne en zijn vriendin Caroline Lijnen was op de klippen gelopen. Zeker is dat Lijnen vorig jaar naar Madrid is gereisd om op bezoek te gaan bij Thibaut Courtois. Volgens de geruchten hadden de twee een relatie. Aan Het Nieuwsblad spreekt papa Thierry Courtois dat tegen. “Caroline ging naar Madrid, maar wel met een hele vriendengroep. Thibaut had geen affaire met haar. Dat heeft Kevin ook duidelijk gemaakt.”

Het verhaal zorgde wel voor wrevel tussen Courtois en De Bruyne. Bondscoach Marc Wilmots reisde vorige maand speciaal af naar Madrid om te gaan praten met Courtois. Daarna trok hij naar De Bruyne, die bij het Duitse Werder Bremen speelt. Ook in Macedonië volgde er een gesprek en zelfs Chelsea werd op de hoogte gebracht.