Hazard trapt België voorbij Macedonië

De Belgen hadden het lang lastig tegen een stug Macedonië. Pas na een uur spelen lukte de 1-0. Eden Hazard kreeg de bal in de zestien, kapte zijn man uit en legde de bal netjes binnen. Door de overwinning blijft België aan kop in groep A, samen met Kroatië dat met 1-2 ging winnen in Wales.

In de eerste helft kregen we geen goed voetbal te zien. De Belgen speelden de statisch, Macedonië ving de aanvallen makkelijk op. Verder dan enkele afstandsschoten van Kevin De Bruyne kwamen de Duivels niet. Aan de overkant had Courtois weinig tot geen werk.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Weinig tempo, weinig kansen. Maar geleidelijk aan ontwikkelden de Belgen meer druk. Macedonië kroop steeds verder terug, wat tot enkele hete standjes voor doel zorgde. Hazard knalde in die sterke tien minuten al een reuzenkans op de lat. Na 62 minuten spelen werd de druk beloond. Na slecht uitverdedigen kon Hazard de bal in de zestien controleren. Hij passeerde vlot zijn man en aarzelde niet: 1-0.

Daarna namen de Belgen de voet van het gaspedaal, ze beperkten zich tot controleren. Macedonië probeerde daarna nog wat te drukken. Dat leverde kort na elkaar enkele kansjes op. Pandev trapte een goede kans over, een schot van Gligorov ging net naast en Trajkovski zag zijn schot geblokt door Kompany.

De Duivels zelf voetbalden geen kansen meer bijeen, tot Chadli in de blessuretijd de diepte werd ingestuurd door De Bruyne. Alleen op doel af besloot hij op Pacovski. Het was meteen de laatste kans van de wedstrijd.