Evi Van Acker wil naar spelen in Rio

Zeilster Evi Van Acker wil naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Dat heeft ze zopas bekend gemaakt op een persconferentie. Van Acker pakte afgelopen zomer brons in de Laser Radiaalklasse op de Spelen in Londen. Geruchten deden de ronde dat de Gentse wou stoppen met zeilen, maar daar is dus niets van aan. De Spelen in Rio worden wel haar laatste Olympische Spelen.

Bijna afgestudeerd

Van Acker wil in Rio nog beter te doen dan haar derde plaats in Londen. “Ik ben de top van de Laserklasse en de volgende treden van het schavotje lonken”, zegt Van Acker, die topsport combineert met universitaire studies. “Ik ben nu aan het finale jaar bezig als Master bio-ingenieur, gericht op levensmiddelen en voeding. Volgend jaar werk ik mijn thesis af. En dan liggen er alleen nog de spelen van Rio voor de boeg.”

Laatste Spelen

“Het moet leuk zijn en leuk blijven. Als ik er geen plezier meer in heb, kan ik beter meteen stoppen. Dit wordt mijn laatste olympische campagne, anders gaat de leeftijd te veel tegenspartelen”, zegt ze nog. In 2016 wordt Van Acker 31.