Bolt is sportman van het jaar

De Jamaicaanse atleet Usain Bolt is voor de derde keer in zijn carrière uitgeroepen tot Sportman van het jaar tijdens de Laureus World Sport Awards in Rio de Janeiro. Die awards worden vaak gezien als de Oscars van de sport. Bolt heeft de award te danken aan zijn olympische titels in Londen op de 100, 200 en 4x100 meter. Hij volgt de Servische tennisser Novak Djokovic op.

Bij de vrouwen viel de Britse atlete Jessica Ennis in de prijzen. In Londen won ze goud op de zevenkamp met een nationaal record. Ennis is de opvolgster van de Keniaanse langeafstandsloopster Vivian Cheruiyot. In 2008 ging de felbegeerde trofee nog naar onze eigen Justine Henin.

Andere prijzen gingen naar het Europese Ryder Cupteam Golf (Ploeg van het jaar), Sebastian Coe die mee de Spelen van Londen organiseerde (Lifetime Achievement Award), de Dominicaanse hordeloper Felix Sanchez (Comeback), de Oostenrijke skydiver Felix Baumgartner (Actie), tennisser Andy Murray (Doorbraak) en de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps (Uitzonderlijke prestatie) die zich met 22 olympische medailles de meest succesvolle olympiër allertijden kan noemen.