Cercle wint nog eens: 1-2 op Kortrijk

Cercle Brugge heeft een prima uitgangspositie behaald voor de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van België. Op het veld van KV Kortrijk werd het 1-2.

De thuisploeg begon nochtans zeer goed, na negen minuten stond het al 1-0 na een goal van Chavarria. Maar Kortrijk vergat door te drukken, integendeel, het spel was vaak zeer slordig. De rode lantaarn uit de eerste klasse bleef zo in de match en kon ook terugkomen, na geklungel van Mitrovic in de Kortrijkse verdediging. Karel D'Haene kon in de rebound scoren na een gekeerd schot van Godée.

De tweede helft was ook niet van een hoogstaand niveau, en na nieuw mistasten van Mitrovic ging Uchebo met de bal aan de haal. Hij bood Musha Bakenga een goal aan. Daarna controleerde Cercle de match door alles goed vast te zetten. Kortrijk kon niets meer forceren.

Zo neemt Cercle een grote optie op de finale en kan het, na een desastreus seizoen toch nog een prijs pakken. Zo bestaat de kans dat de vereniging in hetzelfde seizoen degradeert naar tweede en toch nog Europees voetbal haalt. De terugwedstrijd wordt op 27 maart gespeeld.