Suarez blijft bij Anderlecht

De transfer van Matías Suarez van Anderlecht naar CSKA Moskou is definitief van de baan. De landskampioen laat dat via een persbericht weten. De twee clubs kwamen vandaag samen om de transfer te bespreken, maar konden niet tot een akkoord komen. Het is het einde van een ware transfersoap, nadat Suarez eerder al twee keer niet door de medische keuring geraakt was.

In juli vorig jaar was er al een financieel akkoord over de transfer van de Argentijn, maar bij de medische tests bleken er nog te veel problemen met zijn knie. Na een tweede reeks tests in december bleek de knie nog steeds niet voldoende hersteld. Vrijdag leek er dan toch een doorbraak te komen: Suarez slaagde voor een derde medische keuring. CSKA Moskou kreeg ondertussen twijfels over de blessuregevoeligheid van de balvaardige spits en wou minder geld op tafel leggen. Daardoor liepen de onderhandelingen op clubniveau mis.

Bij de eerste overeenkomst werd een transferbedrag overeengekomen van twaalf miljoen euro, acht daarvan zou naar Anderlecht gaan. Maar die miljoenen ziet de landskampioen dus in het water vallen. Suarez won vorig jaar de Gouden Schoen, maar wacht nu stevige concurrentie bij Anderlecht, dat in het aanvallende compartiment onder andere nog Mbokani, De Sutter, Armenteros en Jovanovic heeft rondlopen.