Sven Nys wint twaalfde Superprestige

Klaas Vantornout heeft in Middelkerke de Superprestigecross gewonnen. Wereldkampioen Sven Nys werd vijfde en is voor de twaalfde keer in zijn loopbaan eindwinnaar van de Superprestige.

Nys mist start

Bart Wellens en de Tsjech Radomir Symunek gingen er bij de start vandoor, maar ze bleven niet lang aan de leiding. Na twee ronden waren het Niels Albert en Klaas Vantornout die samen op kop reden. Sven Nys miste zijn start, en was op achtervolgen aangewezen.Met de hulp van een erg sterke Tom Meeusen, kwam de wereldkampioen halverwege koers toch aansluiten bij de twee leiders.

Vantornout solo

De vier koplopers bleven niet lang samen, want even later demarreerde Klaas Vantornout. De Belgisch kampioen fietste al snel een mooie voorsprong bij elkaar en reed naar een knappe zege.

Nys valt

Even nog opschudding in de laatste ronde als Sven Nys ten val komt in de laatste ronde. Gelukkig voor de Balenaar kan hij zonder veel erg opnieuw op de fiets kruipen. Hij wordt uiteindelijk vijfde. Goed voor z'n twaalfde eindzege in de Superprestige, een absoluut record.

Uitslag Middelkerke

1. Klaas Vantornout
2. Niels Albert
3. Tom Meeusen
4. Bart Aernouts
5. Sven Nys
6. Bart Wellens
7. Rob Peeters