Real en ManU spelen gelijk in topper

De heenwedstrijd van de clash in de achtste finales van de Champions League tusen Real Madrid en Manchester United is woensdag op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Die stand stond bij de rust
al op het bord. De terugwedstrijd wordt dinsdag 5 maart gespeeld.

In een knap duel met veel kansen bracht Danny Welbeck de Engelsen in de 20e minuut op voorsprong. Cristiano Ronaldo scoorde tien minuten later, net als Welbeck, met het hoofd. De Portugese
stervoetballer, met zeven doelpunten topscorer in de Champions League, vierde zijn 183e goal voor Real (in 180 wedstrijden) ingetogen. Manchester United is immers zijn ex-club. Hij speelde er van 2003 tot 2009.

Na de wedstrijd kreeg Manchester-manager Sir Alex Ferguson ook nog een knuffel van Ronaldo. Real bleef ook na de pauze de meest aanvallende en gevaarlijkste ploeg, maar ook United kreeg op de counter nog kansen.

Shakhtar Donetsk - Borussia Dortmund werd eveneens een gelijkspel: 2-2 (rust: 1-1). Dario Srna (31e) en Douglas Costa (68e) scoorden voor Donetsk, Robert Lawandowski (41e) en Mats Hummels (87e) voor Dortmund.

Dinsdag al won Juventus met 0-3 bij Celtic Glasgow en Paris Saint-Germain met 1-2 bij Valencia. Volgende week staan nog Porto-Malaga, Arsenal-Bayern München, Galatasaray-Schalke 04 en AC Milaan-Barcelona.