Van Aert als held onthaald in Lille

Wout Van Aert trok gisteravond nog naar de parochiezaal in Lille, zijn thuisdorp. Daar stonden honderden fans de Belgische kampioen veldrijden op te wachten voor een heus volksfeest.

“Het is elke keer weer een verrassing hoeveel volk er op afkomt. De cross leeft echt in de Kempen, zeker in Lille. Het is altijd heel leuk om hier te mogen binnenstappen”, glunderde Van Aert.

"Niks mis met een solo"

De Kempenaar kroonde zich voor de tweede keer op rij tot Belgisch kampioen. Hij was heer en meester op het parcours in Oostende en liet geen spaander heel van de tegenstand. “Het is uiteraard niet echt spannend geweest. Maar ik ben heel blij dat ik het op deze manier heb kunnen klaren. Ik vind dat er met een niks mis is met een solo. Het is des te mooier als je zo die trui kan pakken. Ik ben 22 jaar en heb drie BK’s gereden, waarvan ik er twee kon winnen. Dat zijn mooie cijfers.”

Van Aert beloofde zijn fans twee vaten bier voor zijn tweede BK-zege. “Ik weet dat ze goed kunnen drinken, maar ik hoop wel dat ik geen tien keer Belgisch kampioen word. Dan wordt het wel kostelijk.”