Pauwels: "Ik geniet van zilver"

Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) en Laurens Sweeck (Era-Circus) moesten zich op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Oostende tevredenstellen met plaats twee en drie. Ook zij zagen dat Wout Van Aert opnieuw een prestatie buiten categorie afleverde.

In de laatste rondes putte Pauwels nog wat extra kracht uit de benen. Hij was de beste van de achtervolgers. “Ik had op het einde misschien nog wat meer overschot, ja. Maar ik had wel verwacht dat Wout op dit parcours erbovenuit zou steken. Ik had niet verwacht dat ik op dit parcours zilver zou pakken, dus ik geniet ervan.”

“Het zag er nog even uit dat ik naast het podium zou vallen, maar ik was blij dat ik Merlier in de laatste bochten nog kon passeren en zo de sprint kon ontlopen. Ik was niet graag met hem in de sprint terechtgekomen”, zei Sweeck achteraf. Ook hij was onder de indruk van de onemanshow van Van Aert. “Ik kwam op de brug aan en hoorde dat hij al vliegen was, dusja. De sterkste heeft vandaag gewonnen en dat is verdiend.”