Van Aert verkent BK-parcours in Oostende

Een hele week volgde Wout Van Aert van op afstand de heisa over het parcours van het Belgisch kampioenschap veldrijden. Eén dag voor de wedstrijd verkende de titelverdediger het zelf.

“Het is een mooi parcours. Het zand gaat wel zwaar zijn voor ons je hebt daar een licht bandenprofiel voor nodig. Hier op de hippodroom is het glad, daar heb je dan weer een zwaar profiel voor nodig. Dus het zal zeker een beetje zoeken zijn”, aldus Van Aert.

Een goede bandenkeuze is belangrijk, maar goede benen uiteraard ook. Zeker om de veelbesproken brug op te rijden. “Ik ben enkel nog maar langs de strandkant erop gereden. Dat viel al tegen. Je ziet wat je ziet. Het is heel hoog en dat maakt de koers wel zwaar.” Ploegleider Niels Albert stelde vast dat de renners heel wat meters door het zand moeten. “Ik denk dat hij 250 meter door het zand zal moeten lopen en dan komt de brug er nog aan. Dus het wordt een heel zwaar parcours morgen.”

Sweeck niet 100 procent?

Uitdager Laurens Sweeck was afgelopen week nog ziek en verschijnt zondag niet topfit aan de start. “Dinsdag voelde ik me nog echt rot en dacht ik niet dat ik aan de start zou kunnen staan. Hopelijk ben ik morgen 100 procent. Ik start om te winnen, maar ben wel realistisch. In theorie gaat Van Aert hier winnen, maar in de praktijk is dat nog niet gebeurd. Hopelijk kunnen we daar wat aan doen.”