Trotse vader Sven: "Ik kon het niet op die leeftijd"

"Ik kon het niet op die leeftijd", dat zegt Sven Nys over de Belgische titel van zijn zoon Thibau (14) op het Belgisch Kampioenschap veldrijden in Oostende bij de nieuwelingen. Maar zoon Nys kreeg de overwinning niet cadeau. "Ik heb ervoor moeten vechten", zegt hij in een rechtstreeks interview met VTM NIEUWS-journalist Merijn Casteleyn. 

De druk op de jonge Nys was in elk geval groot. "Er is heel veel aandacht voor", zegt trotse papa Sven. "En hij maakt het dan nog op een hele mooie manier af. Ik kon het niet op die leeftijd." Thibau zelf bekijkt het allemaal nogal nuchter. "Van de druk trek ik me niet zo veel aan. Ik rij gewoon mijn koersen en ik heb er plezier in", zegt hij. 

Voetjes op de grond
Toch is het belangrijk om de voetjes op de grond te houden, vindt ook Sven Nys. "Het is onze taak als ouders om daarover te waken. Ik loop al twintig jaar in de sport rond. Hij probeert op dezelfde manier zijn weg te vinden, dan besef je dat daarnaar gekeken wordt. Ik leer hem elke dag dat hij voor iedereen respect moet hebben, dat probeer ik erin te timmeren."