"Duurste BK veldrijden ooit"

Het honderdste Belgische kampioenschap veldrijden wordt wellicht het duurste ooit. De organisatie in Oostende heeft maar liefst 200.000 euro betaald om het BK te mogen organiseren. Het totale budget bedraagt zelfs bijna één miljoen. Voor het volksfeest op het strand verwacht de organisatie tussen de 15.000 en de 20.000 mensen.

Op het strand van Oostende en op de Wellingtonrenbaan is alles bijna klaar voor het Belgische Kampioenschap van dit weekend. De volledige organisatie van het BK kost 900.000 euro. Om het BK naar Oostende te halen, gaat daarom 200.000 euro naar de wielerbond. Rik Debeaussaert, mede-organisator van het BK zegt aan VTM Nieuws dat er minstens 12.500 tickets moeten verkocht worden om uit de kosten te geraken. "Eén derde van het geld komt van sponsors en één derde komt gasten die een VIP-tafel reserveren. De rest komt hopelijk van het publiek." In voorverkoop zijn er voorlopig 7.000 tickets verkocht. Een kaartje aan de kassa kost zondag 25 euro. 

De brug over de Koningin Astridlaan is dan ook dé blikvanger van dit kampioenschap. Die kostte maar liefst 210.000 euro en drijft de totale kostprijs de hoogte in. Die zou in totaal zo'n twintig keer hoger liggen dan het Nederlands kampioenschap. De 3.250 VIP-tafels zijn inmiddels allemaal verkocht. Zo'n tafel voor vier personen in één van de VIP-ruimtes kost 1.000 euro.