Te veel wind op BK? Alternatief klaar

De prestigieuze brug die de Wellingtonrenbaan verbindt met het strand van Oostende voor het BK veldrijden werd woensdagmiddag even afgesloten. Er stond een te hevige wind. Als dat ook dit weekend het geval is, ligt er een alternatief parcours klaar. 

De imposante brug is het pronkstuk van het Belgisch kampioenschap, maar bij een te felle wind wordt die misschien uit het parcours geschrapt. “Er is een alternatief parcours voorzien”, zegt Ivo Myngheer van de organisatie. “Voor de brug maken we dan een lus om terug te keren naar de materiaalzone en aan de achterkant van het parcours wordt er een hele lus bijgelegd.”

De kans dat dat echt gaat gebeuren is wel klein. “Het is nu vijf Beaufort. De brug kan daar wel tegen, maar het is een beetje te gevaarlijk voor de renners. We willen ook geen risico’s nemen. Zaterdag geven ze drie Beaufort, dat is geen enkel probleem. Maar vandaag zijn het voorzorgsmaatregelen die we nemen.”

Ook Sven Nys, manager van de Telenet Fidea Lions, hoopt dat de wind zich inhoudt dit weekend. “Anders wordt het wel een heel klein rondje. Laten we ervan uitgaan dat het niet zo is, want het is wel spectaculair. Dit is iets waar ze binnen tien jaar nog over spreken. Je bent ervoor of je bent ertegen, maar het wekt polemiek op. En dat moeten we hebben, dat is goed voor de cross. Laten we hopen dat de wind niet erger wordt zoals nu. Maar ik ga ervan uit dat het niet zo is en dan krijgen we een mooi kampioenschap.”