Brug BK veldrijden even afgesloten

Er gaat niets meer veranderen aan het parcours van het BK veldrijden. Dat is woensdag beslist na een laatste keuringsrondje door Roland Liboton. De tienvoudige Belgische kampioen werd aangesteld om alles nog één keer te controleren en hij vindt dat alles nu in orde is. De organisatie moest wel het pronkstuk van het parcours even afsluiten.

Begin deze week ontstond er ophef omdat een zware zandstrook werd ingekort na een bezoekje van Danny De Bie. De ploegleider van onder andere Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout vond dat er teveel gelopen moest worden. De organisatie volgde zijn advies en kortte de passage op het strand van Oostende in. Maar volgens de renners kan het aantal meter lopen van dag tot dag verschillen.

Ook Sven Nys kwam woensdag een bezoekje brengen aan het BK-parcours en dat voor het eerst als ploegleider. “Ik moei mij daar absoluut niet mee. De organisator en de Belgische wielerbond zijn baas en de renners moeten zich daarbij neerleggen. Je moet gewoon klaar zijn om als favoriet of outsider te strijden en u vooral niet druk maken om zaken waar je toch niets aan kan veranderen.”

Brug even afgesloten
Het parcours bevat ook een indrukwekkende brug die de Wellingtonrenbaan verbindt met het strand van Oostende. Die werd woensdagmiddag eventjes afgesloten door de hevige wind, maar werd na zo'n tien minuten alweer geopend. 

Bekijk ook: