Van Aert sluit 2016 af met zege in Bredene

Wout van Aert heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Ereprijs Paul Herygers in Bredene gewonnen. De wereldkampioen won de laatste cross van het jaar na een spannend duel met Laurens Sweeck. Van Aert geeft zijn team Crelan–Vastgoedservice zo een mooi afscheid, vanaf 1 januari rijdt hij voor Crelan–Charles.

Ondanks het drukke programma in deze kerstperiode zakten de grote namen uit het veldrijden af naar Bredene voor de Silvestercross. Mathieu van der Poel moest forfait geven na zijn valpartij in Loenhout en dus was wereldkampioen Wout van Aert de grote favoriet.

Door het snelle parcours aan de kust was het moeilijk om weg te rijden. Een groepje van zo’n negen renners bleef lange tijd bij mekaar, tot dat Wout van Aert in de problemen kwam op de balken. Aernouts, Vermeersch, Venturini en Michael Vanthourenhout creëerden zo een gaatje op een groepje achtervolgers.

Maar van Aert gaf niet op. De wereldkampioen reed zijn laatste wedstrijd voor Crelan-Vastgoedservice en wilde zich absoluut nog een keer tonen. Van Aert loodste de achtervolgers tot bij de koplopers en vier ronden voor het einde reed hij met Laurens Sweeck weg van de rest.

Sweeck maakte het de wereldkampioen bijzonder lastig en duwde het gaspedaal enkele keren stevig in. Maar Wout van Aert kraakte niet en won uiteindelijk in de sprint.

Top tien Bredene:

  1. Wout van Aert
  2. Laurens Sweeck
  3. Gianni Vermeersch
  4. Clément Venturini
  5. Jens Adams
  6. Michael Vanthourenhout
  7. Jim Aernouts
  8. Tim Merlier
  9. Dieter Vanthourenhout
  10. Zdenek Stybar

Bekijk hier de reacties van de top drie in Bredene: Wout van Aert, Laurens Sweeck en Gianni Vermeersch.

Vespa voor vriendin Sarah
Van Aert hield aan zijn zege in Bredene ook een mooie rode Vespa over. Meteen na het podium testte zijn vriendin Sarah die al even uit. Het is dus duidelijk voor wie de Vespa is.