Nuyens stelt nieuw team voor met van Aert

Nick Nuyens heeft dinsdag zijn nieuwe wielerploeg voorgesteld: Crelan – Willems Veranda’s – Charles. Het is een team dat het hele jaar door actief zal zijn op het hoogste niveau, zowel op de weg als in het veld. Een van de speerpunten is wereldkampioen veldrijden Wout van Aert.

Het nieuws raakte al enkele weken geleden bekend, maar nu is de nieuwe ploeg van Nick Nuyens ook voorgesteld. Het team is een procontinentale ploeg en zal het hele jaar door meedraaien op het hoogste niveau. Zowel op de weg als in het veld dus.

Voor beide disciplines heeft het team een ander truitje en een andere naam hebben. Op de weg is dat Willems Veranda’s – Crelan, in het veld Crelan – Charles. Van Aert mocht de nieuwe outfit voor de veldrijders voorstellen: een zwarte tenue met groene accenten en de verschillende sponsors erop.

"Ik blijf 100% veldrijder"
Wout van Aert maakte van de gelegenheid ook gebruik om nog eens te benadrukken dat hij honderd procent veldrijder blijft. Met zijn nieuwe ploeg – waar hij vanaf 1 januari voor zal rijden – wil hij wel aan grotere koersen deelnemen. Maar die ziet hij louter als een betere voorbereiding op het veldritseizoen.