Wiggins: "Deze plek betekent veel voor mij"

Sir Bradley Wiggins heeft samen met Mark Cavendish de Zesdaagse van Gent 2016 gewonnen. Na de podiumceremonie reageerde Wiggins emotioneel op een persconferentie. “Deze plek betekent veel voor mij. Ik had het geluk hier als kind te zijn en naar mijn vader te komen kijken.”

Wiggins had geen al te beste relatie met zijn vader, die ook pistier was. “Hij was een verschrikkelijke vader en ik hield niet van hem als persoon. Maar ik keek wel naar hem op als renner, want zonder hem zou ik hier niet zitten. Ik moet hier altijd aan hem denken. Hij zou vandaag 64 jaar oud zijn.”

Ontgoocheling bij De Ketele/De Pauw
Het Britse duo Wiggins/Cavendish haalde het in het absolute slot van de afsluitende ploegkoers met één winstronde van het Belgische duo De Ketele/De Pauw. Zij reageren dan ook heel ontgoocheld. “Als zo’n mannen aan de start staan, wil je hen ook verslaan. Ik geloofde erin en het zag er ook goed uit”, zegt De Ketele. “Maar het is moeilijk om hier nu te staan lachen.”

Keisse: "Zat er volledig door"
Als derde eindigde de Keizer van ’t Kuipke Iljo Keisse samen met olympisch kampioen omnium Elia Viviani. Keisse heeft naar eigen zeggen nog nooit zo hard uitgekeken naar het einde van de Zesdaagse Gent. “Ik ben moe. Ik zat er volledig door. De derde plaats was het maximale wat erin zat.”

Bekijk hier wat Sir Bradley Wiggins en Mark Cavendish nog meer te zeggen hadden. Er was onder andere nog een klein opstootje met een journalist.