Vader Stig: "Zolang hij leeft, is er hoop"

Het gaat iets beter met wielrenner Stig Broeckx. Dat zegt zijn vader in een gesprek met VTM NIEUWS. Broeckx liep vijf maanden geleden zware hersenschade op na een ongeval met een motard in de Ronde van België. Hij verblijft nog altijd in een revalidatiecentrum, maar is wat bij bewustzijn en reageert sinds kort weer op prikkels.

Het eerste teken waaraan de ouders van Stig merkten dat er een evolutie plaatsvond bij hun zoon, waren zijn ogen. “Plots zagen we dat hij met zijn ogen begon te zoeken”, vertelt Peter Broeckx, de vader van Stig. “Nu kan hij mensen herkennen en kan hij met zijn hoofd een beetje draaien en mensen volgen. Maar het meest duidelijke is zijn rechterarm en ook zijn rechterhand. Zijn duim kan hij opsteken en de vingers zijn beweeglijk. Daarmee kan hij wijzen.”

Dankzij die vooruitgang kan de familie opnieuw een klein beetje communiceren met Stig. “Of dat altijd honderd procent bewust is, weten we niet. Het is wel duidelijk dat er iets aan het veranderen is, maar er is nog een lange weg te gaan.”

Hoe de toestand van Stig gaat evolueren weet niemand. Dat hij enige vorm van communicatie toont, is geen garantie dat hij echt beter wordt. “Maar zolang er leven is, is er hoop. Dat is altijd ons motto geweest.”

Bekijk ook: