Van Avermaet: "Volgend jaar klassieker winnen"

Het was een drukke dag voor Greg Van Avermaet. De olympische kampioen werd woensdagvoormiddag nog ontvangen bij Koning Filip, die de Belgische olympiërs huldigde, en ’s avonds volgde er nog het Gala van de Flandrien, een trofee die Van Avermaet voor de vijfde keer in zijn carrière mocht ontvangen.

“Ik denk dat het het eerste jaar is dat ik echt zeker ben van de overwinning”, zegt Van Avermaet voor de uitreiking van de Flandrien. “Het zou een beetje eigenaardig zijn als ik niet moest winnen. Ik heb er al vier gewonnen en dat was meestal door de regelmaat. Nu is het ook een regelmatig seizoen, maar ook een met veel uitschieters.”

Het huidige wielerseizoen zit er nog maat pas op, maar Van Avermaet heeft al duidelijke doelen voor het volgende. “Een klassieker winnen in het voorjaar wordt het grootste doel.” De Ronde van Vlaanderen staat met stip aangeduid in zijn agenda, zeker omdat het peloton ook door zijn geboortedorp trekt. “Het is leuk dat ze bij mij passeren. Ik ga toch wel op trainingsgebied passeren, dus dat geeft wel extra motivatie. Ook aan de finale wordt niet echt geraakt, dus ik denk dat de wedstrijd toch wel lastig genoeg zal zijn om het verschil te maken.”