Boonen: "Na brons, tijd voor daddy duty"

Tom Boonen lijkt de ontgoocheling van het WK wielrennen in Qatar dankzij zijn twee dochtertjes volledig doorgespoeld te hebben. Op Instagram postte hij een foto in het zwembad met een van de meisjes. "Nu is het tijd voor de vaderplicht", schrijft hij. Boonen werd gisteren derde na Mark Cavendish en Peter Sagan, die voor het tweede jaar op rij de regenboogtrui mag dragen. 

"Ik beëindigde mijn seizoen gisteren met een podiumplaats. Zo trots op de Belgische strijders", schrijft de wielrenner. "We deden alles volgens plan en werden geklopt door een van de beste wielrenners in mijn carrière. Nu is het tijd voor de vaderplicht."

Relativeren
Gisteren werd hij in het hotel al getroost door zijn dochtertjes Valentine en Jacqueline Boonen. De twee meisjes waren samen met mama Lore en de rest van de familie mee naar Qatar gereisd om voor hun papa te supporteren. De familie blijft daar nu nog een weekje om tot rust te komen na het wielerseizoen.

Papa Tom was heel blij met zijn twee kleine spruiten erbij. “Sport is sport en het gewoon leven is het gewoon leven. Mijn carrière is mooi genoeg geweest om te kunnen relativeren, maar dat neemt niet weg dat wanneer je vol voor de overwinning gaat, je ook een klein beetje ontgoocheld bent. Maar ik ben realistisch genoeg om nu tevreden te zijn.”