Boonen krijgt troost van tweeling

Tom Boonen heeft in Qatar net naast een tweede wereldtitel gegrepen. Onze landgenoot werd derde na Mark Cavendish en Peter Sagan, die voor het tweede jaar op rij de regenboogtrui mag dragen. Terug in het hotel kon Boonen de ontgoocheling doorspoelen met zijn twee dochtertjes.

Valentine en Jacqueline Boonen waren samen met mama Lore en de rest van de familie mee naar Qatar gereisd om voor hun papa te supporteren. De familie blijft daar nu nog een weekje om tot rust te komen na het wielerseizoen.

Papa Tom was heel blij met zijn twee kleine spruiten erbij. “Sport is sport en het gewoon leven is het gewoon leven. Mijn carrière is mooi genoeg geweest om te kunnen relativeren, maar dat neemt niet weg dat wanneer je vol voor de overwinning gaat, je ook een klein beetje ontgoocheld bent. Maar ik ben realistisch genoeg om nu tevreden te zijn.”

"Blij met prestatie"
Boonen ging zondag vol voor een tweede wereldtitel, maar werd in de sprint geklopt door Sagan en Cavendish. “Ik heb echt het onderste uit de kan moeten halen. Ik ben heel blij met mijn prestatie, omdat ik nog tegen die jonge gasten sprint en op zich nog had kunnen winnen. Want het is niet dat ik weggesprint ben, het was gewoon de manier waarop de laatste kilometers gingen.”

"Nog een kriekske opzetten"
In april volgend jaar zet Tom Boonen een punt achter zijn carrière en hij heeft nog één doel: die vijfde kassei van Parijs-Roubaix winnen. “Die ligt me iets beter dan dit WK. Het is goed geweest, maar we gaan proberen er nog een kriekske op te zetten.”