Van der Poel wint duel tegen van Aert in Zonhoven

Mathieu Van der Poel heeft na Gieten ook de Superprestigeveldrit in Zonhoven gewonnen. De Nederlandse kampioen haalde het na een beklijvend duel met wereldkampioen Wout van Aert.

Zonhoven behoort tot de meest spectaculaire veldritten van het seizoen en staat dus met stip aangeduid op de kalender van de renners. Mathieu Van der Poel dook als eerste de kuil van Zonhoven in en maakte er een snelle start van. Enkel Wout van Aert kon hem volgen.

Van der Poel bleef de wereldkampioen onder druk zetten en sloeg ook een kloofje, maar Wout van Aert gaf niet op, sloot na drie ronden weer aan en pakte het commando over van de Nederlander. De twee waren een klasse te sterk voor de rest van het pak, waar Laurens Sweeck was weggereden.

Vooraan kregen we een beklijvend duel tussen de twee beste veldrijders van het moment. Van Aert en Van der Poel bleven druk zetten, maar geraakten niet verlost van mekaar. In de achtergrond zette Sweeck een tandje bij, maar wanneer de 22-jarige Leuvenaar het gaatje leek te dichtten, drukte van Aert het gaspedaal weer wat verder in.

Toch sloot Sweeck in de laatste ronde aan bij de twee grote tenoren, maar hij was iets te enthousiast en moest de anderen al snel weer laten gaan. Van Aert en Van der Poel zorgden voor een spannend slot en streden in een sprint voor de winst. Die sprint begon al in het veld, waar van Aert enkele keren slim de deur dicht deed, maar in de laatste meters sprong Van der Poel toch nog over onze landgenoot en zo verstevigt hij zijn leidersplaats in de Superprestige.