WK Qatar: zes Belgen mee in kopgroep

In Qatar zitten de renners vol in de finale van het WK wielrennen. Voor de Belgen verloopt dat WK tot nu toe vlekkeloos: zes landgenoten zitten mee in de kopgroep, waaronder ook onze kopmannen Tom Boonen en Greg Van Avermaet.

Het einde van het wielerseizoen is in zicht en dit jaar wordt dat afgesloten met het WK. De voorbije weken was er heel wat te doen over de hitte in Qatar, maar de profs kregen toch de vooropgestelde 257 kilometers voorgeschoteld.

Na twee saaie eerste koersuren, deden de Belgen waar ze voor gekomen waren: oorlog voeren. In de Qatarese woestijn trokken ze het peloton in waaiers en zes van onze landgenoten zaten attent mee voorin in de eerste groep: Tom Boonen, Greg Van Avermaet, Jens Keukeleire, Jürgen Roelandts, Jasper Stuyven en Oliver Naesen. Zij kregen het gezelschap van onder andere Sagan, Kristoff, Boasson Hagen, Cavendish, Matthews, Viviani en Terpstra waren attent mee voorin, maar de Duitsers – met Greipel, Kittel en Degenkolb – misten de boot.

Met nog vijftig kilometer te gaan heeft de groep van de Belgen een voorsprong van zo’n twee minuten op de achtervolgers. Het ziet er dus heel goed uit voor onze landgenoten, al blijft het opletten met mannen als Sagan en Kristoff.