De Weert: "Het weer in ons voordeel"

We hebben nog altijd geen medaille op het WK wielrennen in Qatar, maar zondag wacht het hoogtepunt van de week: de wegrit bij de mannen. Het weer belooft alvast in ons voordeel te spelen, dat weet ook bondscoach Kevin De Weert. “De windrichting lijk goed te staan, dus dat zit alvast mee.”

De warme temperaturen in Doha zijn al een hele week het gespreksonderwerp bij uitstek. Heel wat jongeren bezweken de voorbije dagen onder de hitte, maar de profs lijken er niet zo’n probleem van te maken. “Ze weten al verschillende jaren dat het hier warm is en komen dus met dat idee naar hier”, vertelt De Weert. “Ze hebben deze week ook een lange training gedaan en die viel mee. Het is hier natuurlijk ongelooflijk warm, maar ze hebben die training goed kunnen afwerken. We hebben ook zoveel mogelijk maatregelen genomen om ze voldoende koel te houden.”

"Boonen kan zeker wereldkampioen worden"
België start met Tom Boonen en Greg Van Avermaet als kopmannen. Die eerste vierde vandaag, zaterdag 15 oktober, nog zijn 36e verjaardag. Ook de bondscoach gelooft in de kansen van Boonen. “Tom kan zeker voor een tweede keer wereldkampioen worden, anders had ik hem niet meegenomen. Ik geloof er zeker in dat hij dat kan. Met de weersomstandigheden die er nu zijn – de wind en de warmte – gaat het zeker een zware koers zijn en dan geef ik Tom toch wel kansen.”