"Had goede benen, dan moet je niet wachten"

Michael Vanthourenhout won zaterdagmiddag de Brico Cross Kruibeke na een fantastische laatste ronde tegen wereldkampioen Wout van Aert. “Deze zege doet heel veel deugd. Het zijn er nog niet veel gelukt om een cross te winnen tegen van Aert, dus ik ben wel tevreden.”

Vanthourenhout had er van bij de start zin in. “Ik had al meteen het gevoel dat mijn benen goed waren. Dan moet je niet wachten. Ik heb heel de koers proberen aanvallen en dat is mij beloond.” De renners van Marlux – Napoleon Games maakte het verschil op de balken. “Ik wist dat Wout daar niet over sprong, dus ik wist dat wanneer ik alles op alles zette, ik daar een klein gaatje kon hebben. Dat is goed uitgedraaid.”

“Miskijk mij op de balken”
Wout van Aert liet zich in de laatste ronde dus verrassen op de balken. “Ik miskijk mij daar. Ik had er de vorige ronden niet veel tijd verloren en dacht dus dat het niet nodig was om daar op kop te zitten. Maar Michael trok dan meteen door en ik verschoot een beetje. Ik probeerde het dan op de schuine kant goed te maken, maar dan schoof ik nog eens uit en kreeg ik het gat niet meer dicht.”