Vanthourenhout klopt van Aert in Kruibeke

Michael Vanthourenhout heeft Wout van Aert geklopt in de Poldercross in Kruibeke. De renner van Marlux - Napoleon Games reed in de laatste ronde weg van de wereldkampioen.

De Poldercross is een wedstrijd die Wout van Aert nauw aan het hart ligt. De huidige wereldkampioen won er drie jaar geleden zijn allereerste cross bij de profs. Van bij het begin lag het tempo erg hoog in Kruibeke. Michael Vanthourenhout was de eerste die de forcing voerde en reed een kleine voorsprong bijeen.

Lang kon de renner van Marlux – Napoleon Games daar niet van profiteren, want ook in de achtergrond legden zijn collega-renners er serieus de pees op. Verschillende renners joegen het tempo de hoogte in op kop van de koers, maar niemand geraakte echt weg.

Tot de laatste vier ronden. Jens Adams – ploegmakker van Wout van Aert – reed een klein kloofje bij mekaar, maar zijn kopman van Aert en Michael Vanthourenhout reden op en over hem. De twee vergrootten hun voorsprong op de rest van het pak en gingen zo strijden om de winst in Kruibeke.

In de laatste ronde sputterde de motor van de wereldkampioen en op de balkjes maakte Vanthourenhout het verschil. Hij sprong erover, terwijl van Aert af de fiets stapte. Vanthourenhout had zo een klein gaatje en dat gaf hij niet meer af. Een knappe overwinning voor de jonge Vanthourenhout, terwijl Wout van Aert de kans miste om de Poldercross voor het derde jaar op rij te winnen. 

Top tien Brico Cross Kruibeke: 

  1. Michael Vanthourenhout
  2. Wout van Aert
  3. Corné van Kessel 
  4. Laurens Sweeck 
  5. Philipp Walsleben
  6. Stan Godrie
  7. Tom Meeusen 
  8. Dieter Vanthourenhout 
  9. Marcel Meisen
  10. Rob Peeters