Geen plaats meer bij BMC voor Sofie Goos

Sofie Goos moet op zoek gaan naar een nieuw team. De triatlete, die in mei op training werd neergestoken, krijgt geen contractverlenging bij BMC-Etixx Team. Dat meldde ze zelf op Facebook.

"Een jaar van vallen...", zo klinkt het op Facebook. "Ik kreeg net te horen dat er in het BMC-Etixx Team geen plaats meer is voor mij. Een team dat mij heel veel mogelijkheden heeft geboden, maar waarbij ik niet meer kan voldoen aan de verwachtingen... En weer opstaan. Want de goesting is te groot om er weer te staan. Met sponsors/partners die in mijn weg terug geloven en waarvoor ik een goeie en gedreven ambassadrice kan zijn. De zoektocht is bij deze begonnen!"

Op 15 mei werd de 36-jarige Goos tijdens een training in het Antwerpse Park Spoor Noord aangevallen en met een mes neergestoken. Daarbij werd ze geraakt aan de rechternier. De man die haar neerstak, zit in voorhechtenis. Samir T. werd enkele dagen na het voorval opgepakt en door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot moord.

"Het team is Sofie erg dankbaar voor de bijdrage die ze doorheen de jaren heeft geleverd, als topatlete en als ambassadrice", zo klinkt het bij BMC-Etixx Team. "Sofie was destijds (2010, nvdr.) één van de allereerste atleten die de kans gekregen heeft zich binnen het team voltijds op haar sport te kunnen toeleggen. We hopen dan ook doorheen de voorbije zes jaren, een belangrijke bijdrage te hebben kunnen leveren bij het realiseren van Sofie Goos haar sportieve doelen. We betreuren uiteraard enorm dat Sofie dit jaar haar kansen als atlete niet heeft kunnen verdedigen door een laffe daad van zinloos geweld. Het team heeft er dan ook alles aan gedaan haar doorheen de voorbije moeilijke maanden maximaal te blijven ondersteunen. De beslissing om de samenwerking niet te verlengen, staat dan ook volledig los van haar inactiviteit dit jaar." 

Bekijk ook: