Halvorsen pakt WK-titel bij beloften

De Noor Kristoffer Halvorsen heeft donderdag de wereldtitel op de weg bij de beloften (U23) veroverd. Hij klopte de Duitser Steffen Akkerman in de sprint. 

De 20-jarige Halvorsen (Team Joker-Byggtorget) haalde het na 166 km, afgewerkt op een circuit op de Pearl in het Qatarese Doha, in een sprint voor de Duitser Pascal Ackermann en de Italiaan Jakub Mareczko. De verwachte massaspurt kwam er nadat een groepje vroege vluchters, bij wie geen Belgen, op 10 km van de streep tijdens de laatste ronde werd gegrepen. Daarna bleef alles samen tot aan de streep en maakte favoriet Halvorsen het af.

De Belgen speelden geen rol van betekenis. Christophe Noppe kwam in de laatste rechte lijn wel ten val en kon daardoor niet mee sprinten. Halvorsen volgt op de erelijst de Fransman Kévin Ledanois op. Die haalde het vorig jaar in het Amerikaanse Richmond in een sprint voor de Italiaan Simone Consonni en zijn landgenoot Anthony Turgis. Morgen/vrijdag staan de wegritten bij de junioren (jongens en meisjes) op het programma. Zaterdag werken de vrouwen elite hun WK af, zondag is het de beurt aan de mannen elite.