"Ga iets proberen en hopelijk win ik"

De negen profrenners die België zondag vertegenwoordigen op het WK wielrennen zijn dinsdagochtend vertrokken richting Qatar. Tom Boonen is onze kopman nummer een, maar ook Greg Van Avermaet mag zijn kans gaan. Hij is zeker niet van plan om er als figurant tussen te rijden. “Het is niet het perfecte parcours voor mij, maar ik ga zeker iets proberen en hopelijk kan ik de koers winnen.”

Van Greg Van Avermaet wordt gezegd dat hij moe is en dat het goed is dat het seizoen er bijna opzit. Maar dat wil de olympische kampioen toch even bijsturen. “Ik had gezegd dat ik niet fris was en dan maken ze daar 'moe' van. Het is een lang seizoen geweest voor iedereen. Het is een beetje eigenaardig dat het bijna de laatste koers van het seizoen is. Anders bereid je je voor op een WK en alles wat daarna komt, pak je mee. Maar nu is het WK nog twee, drie weken verder opgeschoven en dat maakt het seizoen extra lang.”

Over de hitte in Qatar maakt Van Avermaet zich (nog) niet al te veel zorgen. “Ik heb de beelden gezien en het is een beetje angstaanjagend. Ik zal zelf aanvoelen hoe de temperatuur daar is. Het is moeilijk om te oordelen vanop afstand. Normaal gezien kan ik er goed tegen en kan ik me er goed aan aanpassen. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat ik in die temperaturen koers, maar het is natuurlijk wel een lange koers. Een groot verschil met Californië of Australië.”