Dupont: "Ben een heel gelukkig man"

Timothy Dupont is de eindwinnaar van de allereerste Napoleon Games Cycling Cup. Onze landgenoot van Veranda’s Willems schrijft zo geschiedenis en dat na een prachtig seizoen voor hem. “Ik ben een heel gelukkig man”, reageert hij.

De 28-jarige Dupont moest in de Sluitingsprijs Putte – Kapellen dan wel de duimen leggen voor Roy Jans, de eindzege van de Cycling Cup is wel voor hem. “Op zich is het ook een mooie overwinning, maar het is natuurlijk jammer dat ik vandaag niet kan winnen. In de finale was er vier, vijf man weg en heb er nog alleen naartoe willen rijden. Maar op twee kilometer van de meet is dat dodelijk. Alles kwam terug en natuurlijk was het sprint en dan ben je niet meer superfris. Ik zat even ingesloten, ben dan vol aangegaan, maar er zat niet genoeg meer op om te winnen.”

Toch heeft Timothy Dupont er een fantastisch jaar opzitten. Onze landgenoot won zeventien koersen, waarvan het Kampioenschap van Vlaanderen en Nokere Koerse. “Ik ben een heel gelukkig man. Dit jaar is het allemaal goed gelopen. Dat resulteerde ook in overwinningen en mooie ereplaatsen. Ik ben dus zeer tevreden.”

Roy Jans: “Eindelijk raak”
De eindzege is voor Timothy Dupont, maar de dagwinst ging naar Roy Jans (Wanty – Groupe Gobert). Die reed al een sterk seizoen, alleen was het wachten op die overwinning. “Het is eindelijk raak. Ik was de laatste weken heel goed aan het rijden en wist ook dat het vandaag kon. Toen we met een kleine groep voorop reden, had ik er ook vertrouwen in dat het ging lukken.”