Jans wint Sluitingsprijs, Dupont Cycling Cup

Roy Jans heeft de Sluitingsprijs Putte – Kapellen gewonnen. De Belg van Wanty – Groupe Gobert was in de sprint van een uitgedunde groep sneller dan onder andere Timothy Dupont, die de eindzege pakt in de Napoleon Games Cycling Cup.

De Sluitingsprijs vormde dit jaar niet alleen het decor voor het einde van het Belgische wielerseizoen, maar ook voor dat van de eerste editie van de Cycling Cup. Een viertal renners maakte nog kans op de eindzege waarvan Timothy Dupont en Dries De Bondt de grootste favorieten waren.

In de wedstrijd vormden acht renners de vlucht van de dag. Onder hen Jelle Wallays (Lotto-Soudal) en Mike Teunissen (Lotto NL). Zij trokken met nog 55 kilometer te gaan samen ten aanval, maar wanneer Zdenek Stybar in volle finale versnelde in het peloton zat hun verhaal erop.

Terwijl de klassementsmannen in de tussensprints vol meestreden voor de punten, werd het peloton tussenin opgeschrikt door een massale valpartij. Dimitri Claeys en Dries De Bondt waren daarbij de belangrijkste slachtoffers en mochten dus een kruis maken over de eindzege.

Vooraan in koers bleef het aanvallen regenen maar uiteindelijke sprintte een uitgedunde groep voor de dagzege. Timothy Dupont had onderweg al enkele pijlen afgeschoten en bekocht die inspanningen in de eindsprint. De renner van Veranda’s Willems moest de winst laten aan Roy Jans. Moreno Hofland werd derde.