Wie wint straks eerste Cycling Cup?

Met de Sluitingsprijs Putte – Kapellen komt er vandaag een einde aan het Belgische wielerseizoen en aan de eerste editie van de Napoleon Games Cycling Cup. Voor de eindzege zal het straks gaan tussen twee ploegmaats: Timothy Dupont en Dries De Bondt van Veranda’s Willems.

Hoewel Dylan Groenewegen momenteel aan de leiding staat in het klassement, zal hij de Cycling Cup niet winnen. De Nederlandse kampioen zit momenteel in Qatar voor het WK en rijdt vandaag dus niet mee. Daarnaast heeft hij maar vier van de tien wedstrijden meegereden, drie minder dan het door de organisatie opgelegde minimum van zeven.

Omdat de kans groot is dat er wordt gesprint voor de dagwinst in Putte – Kapellen is Timothy Dupont de grote favoriet voor de eindzege. Onze landgenoot staat in het algemene klassement tweede met vier punten voorsprong op zijn ploegmaat Dries De Bondt. Ook Dimitri Claeys (Wanty – Groupe Gobert) en Amaury Capiot (Topsport Vlaanderen – Baloise) hebben nog een waterkansje op de eindzege, maar het verschil tussen hen en Dupont bedraagt al 85 en 86 punten. Voor de winnaar van de Sluitingsprijs liggen er aan de meet nog honderd punten klaar.

U kan Putte – Kapellen en de ontknoping van de Napoleon Games Cycling Cup vanmiddag live volgen op VTM vanaf 15u25.