Bosmans: "Heb vaak aan stoppen gedacht"

Mathieu van der Poel won zaterdag de Berencross in Meulebeke, maar de knapste prestatie van de middag werd misschien wel geleverd door zijn ploegmaat Wietse Bosmans. Na jaren vol pech, reed hij naar de tweede plaats. “Het is een heel zware periode geweest en heb wel wekelijks aan stoppen gedacht”, reageerde hij openhartig na de cross.

Bosmans kreeg de voorbije jaren onder meer af te rekenen met een ongeval op training en een chronische vorm van de ziekte van Lymn. “Die periode heeft mij als mens enorm veranderd. Ik ben in mijn hoofd op plaatsen geweest waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Ik heb wekelijks gedacht aan stoppen.”

Uiteindelijk zette Bosmans door en staat hij er nu opnieuw. “Het was een gigantische donkere periode en ik hoop dat ik die dit seizoen kan afsluiten. Ik weet dat ik nog slechte momenten en minder goede maanden ga hebben, maar we gaan er het beste van maken en ik voel dat ik stap per stap kan terugkomen.”

Van der Poel: "Merk dat ik beter en beter word"
Het was nog maar zijn tweede veldrit van het seizoen, maar net zoals in de eerste in Gieten mocht Mathieu van der Poel ook in Meulebeke de armen in de lucht steken. “Ik merk dat ik beter en beter word en hoop dat ik nog kan blijven evolueren.

Van Aert: "Was nog niet honderd procent"
Wout van Aert deed in Meulebeke nooit mee voor de winst. De wereldkampioen was afgelopen week wat ziekjes en was daar nog niet helemaal van hersteld. “Ik voelde mij nog niet honderd procent en was ook niet agressief genoeg voor deze cross.”