Van der Poel wint ook in Meulebeke

Mathieu van der Poel heeft na zijn eerste ook zijn tweede veldrit van het seizoen gewonnen. De Nederlandse kampioen was de beste in de Berencross in Meulebeke. Zijn ploegmaat Wietse Bosmans eindigde knap als tweede, belofte Eli Iserbyt reed ook al knap naar de derde plaats. 

Van der Poel gaf van bij het begin gas en had al meteen een kloofje op de rest van de renners. De Nederlander had er duidelijk zin in en toonde zijn kunstjes op de brug. De koers leek al snel gereden, maar in het begin van de tweede ronde maakte van der Poel een slipper en zo viel alles weer te herdoen.

Vier renners reden even later weg: Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout van Marlux – Napoleon Games en Mathieu van der Poel en Wietse Bosmans van Beobank-Corendon. Voor Vanthourenhout was de kans op de zege al snel weg, hij viel vooraan weg met schakelproblemen.

Wout van Aert kende een mindere dag in Meulebeke. De wereldkampioen was deze week een beetje ziekjes en voelde daar in de Berencross nog de naweeën van. Terwijl van Aert in de achtergrond zijn wedstrijd afwerkte, waren ploegmaats Mathieu van der Poel en Wietse Bosmans vooraan weggereden van Iserbyt. De twee vergrootten hun kloof en gingen samen de slotronde in.

Bosmans gaf zich niet zo maar gewonnen voor zijn ploegmaat, maar na een moeilijk momentje voor onze landgenoot, reed Mathieu van der Poel weg richting overwinning. Na problemen aan de knieën, pakt de Nederlandse kampioen van der Poel nu twee op twee. Belofte Eli Iserbyt mocht als derde mee het podium op.